Stretnutie s ECHOZ

Vážení zamestnanci skupiny SSE,
dňa 27.10.2017 sme boli svedkami nie každodenného zážitku. Bolo to stretnutie s vedením zväzu ECHOZ, výsledkom ktorého sme sa utvrdili v tom, že náš vznik bol nepochybne nutným a správnym krokom. Nie sme ZO, ktorá sa nechá strhnúť do akéhosi pomyselného konkurenčného boja, ale považujeme za svoju povinnosť, aby sme Vás o stretnutí v sídle ECHOZ informovali objektívne a bez odkladu.

My, ako základná organizácia, ako aj náš zväz MODERNÉ ODBORY AIOS, sme na stretnutí vyjadrili potrebu a ochotu stretnúť sa so ZO ECHOZ SSE vo veci spolupráci medzi našimi ZO. Pričom základný problém nefungujúcej spolupráce vidí pán Filkász (predseda MO AIOS) v komunikácii medzi ZO oboch zväzov. Spolupráca oboch ZO je pre zamestnancov skupiny SSE prioritou, keďže veríme, že spoločnými silami je možné pre zamestnancov skupiny SSE vybojovať omnoho viac.

Reakcie ECHOZU na naše argumenty spojené s potrebami zamestnancov boli šokujúce, predseda pán Blahák označil náš vznik v SSE-D na “ICH ÚZEMÍ” za neprijateľný a pre neho nepochopiteľný, keďže zamestnanci skupiny SSE boli s ich prácou spokojní. Svoj postoj odôvodnil tým, že oni ako zväz, si najprv zistia či u zamestnávateľa nepôsobí iná odborová organizácia a ak áno, tak u daného zamestnávateľa odbory nezakladajú. Pán Blahák má pravdepodobne iné hodnoty ako uvádzajú vo svojich stanovách a osud zamestnancov, či spokojnosť zamestnancov s ich odborovými organizáciami u zamestnávateľov nehrá preňho žiadnu rolu. Z jeho slov, postojov, nám bolo zrejmé, že svoje záujmy stavia nad záujmy zamestnancov SSE a nadobudli sme pocit, že jeho prioritou je uchovať si monopol v skupine SSE za každú cenu.

Pre nás, ako novovzniknutú ZO, pričom jej členovia sú radovými zamestnancami SSE-D, je takéto egoistické správanie neprípustné.

NOE na každom stretnutí s ZO ECHOZ SSE zdôrazňuje potrebu vstupovať do KV spoločne, aby bol dosiahnutý čo najväčší efekt pri presadzovaní záujmov ich členov, ako aj zamestnancov skupiny SSE.

V otázke podmienok pre pohotovostnú službu sa naše názory diametrálne rozchádzajú. NOE si stojí za minimálnymi požiadavkami zamestnancov, ktoré považujeme za akceptovateľné, férové a v každom bode priechodné, ECHOZ za svojimi, pričom padla zmienka o spoločnej spolupráci za podmienky, že bude NOE súhlasiť s návrhmi ECHOZ. Táto podmienka je pre nás ako ZO nepredstaviteľná, a to z dôvodu, že návrh ECHOZ SSE pre pohotovostnú službu je pre nás, ako aj pre našich členov nepriechodný, chabý a jeho jediný výraznejší benefit spočíva v ročnej viazanosti pohotovostnej služby.

Taktiež sa nestotožňujeme s návrhom zvýšenia tarifných tried (TT), kde z tak dlho deklarovaných a utajovaných 11%, spustil ZO ECHOZ SSE bezdôvodne 6 % a tým pádom je jeho návrh momentálne na úrovni 5%. V neposlednom rade nie sme zástancami plošného zvýšenia TT, keďže nie je spravodlivé pre nižšie stupne TT (1,2). Dôvody zmeny návrhu pre zvýšenie TT sú pre nás ako ZO a aj pre samotných členov ZOE CHOZ SSE neznáme. Zamestnancov skupiny SSE prekvapila aj správa o štrajkovej pohotovosti ECHOZ. Je smutné, že radový člen ZO ECHOZ SSE sa dozvie túto skutočnosť skôr z rádia ako od svojej ZO. My sme aj v tomto smere ponúkli ECHOZ-u spoluprácu a podporu, ale len v prípade, ak vyhlásená štrajková pohotovosť nie je len marketingovým ťahom.

Vážení kolegovia, vážené kolegyne, od nášho vzniku ubehlo niekoľko mesiacov a každý z Vás si dnes môže vytvoriť svoj vlastný názor a zvoliť si stranu, na ktorú sa pridá. Na vyčkávaciu taktiku, či čakanie, že to za mňa niekto vybojuje, už nie je priestor. Ak má prísť zmena, tak musí prísť od každého z nás, resp. Vás. Zmenu k lepšiemu môžeme dosiahnuť len ak sa o ňu pričiníme všetci spoločne.

Tím NOE.

26 Replies to “Stretnutie s ECHOZ”

  1. Jacqueline

    We absolutely love your blog and find most of your post’s to be precisely what I’m looking for.

    can you offer guest writers to write content for yourself?
    I wouldn’t mind producing a post or elaborating on many of
    the subjects you write regarding here. Again, awesome blog!

    Here is my website: cheap flights

  2. Alexandra

    If some one wishes expert view on the topic of running
    a blog after that i recommend him/her to pay a visit this webpage, Keep up
    the good job.

    Feel free to surf to my website: cheap flights

  3. Latia

    What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have
    discovered It positively helpful and it has helped me out loads.

    I am hoping to contribute & help other users like its helped me.
    Great job.

    Also visit my homepage: best website hosting

  4. Poker Deposit 5000

    Hello there, just became aware of your blog thru Google, and located that it is really informative. I am gonna be careful for brussels. I will appreciate should you proceed this in future. Many people might be benefited from your writing. Cheers!

    http://asiacapsa.com/

  5. continued

    Hiya very cool site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also…I’m happy to search out so many useful info here in the post, we want develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.

    https://citizenshipforsale.co

  6. web links

    Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design and style look great though! Hope you get the issue solved soon. Thanks

    http://thecommunicationmatrix.net/peace-through-noise/

  7. comprar sibutramine en línea

    Nearly all of what you mention happens to be astonishingly appropriate and it makes me ponder the reason why I had not looked at this in this light before. This particular article really did turn the light on for me as far as this subject matter goes. Nevertheless there is just one point I am not really too cozy with so while I make an effort to reconcile that with the actual core idea of the point, allow me observe what all the rest of your visitors have to point out.Well done.

    https://weightlosszoom.com/it/

  8. click site

    Throughout the grand design of things you’ll receive a B- with regard to hard work. Where exactly you actually lost everybody was in all the details. You know, they say, details make or break the argument.. And it could not be much more correct right here. Having said that, allow me say to you what did deliver the results. Your authoring is definitely very convincing and that is probably why I am making the effort to opine. I do not really make it a regular habit of doing that. 2nd, whilst I can easily notice a jumps in reasoning you come up with, I am not convinced of exactly how you seem to connect the points that make the actual conclusion. For right now I will yield to your point however trust in the future you actually link your dots much better.

    http://www.besthalloweencostumesforteens.com/harry-potter-halloween-costumes.html

  9. this website

    Hey very nice website!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also…I’m happy to find numerous useful info here in the post, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

    https://www.lcsiwebhosting.com

  10. oprolevorter

    Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice methods and we are looking to exchange solutions with others, why not shoot me an e-mail if interested.

    http://www.oprolevorter.com/

  11. os.č 3XX XX

    ECHOZom ohlasované požadované dvojciferné navýšenie tarif bolo len na oklamanie ľudí. Už vtedy isto vedeli že to je blbosť a že % pojdú dole. A zníženie na 5 % je tiež optický klam ktorý v najlepšom prípade po vyjednávaní skončí o čosi vyššie než minulých 1,75. Možno sú už v tichosti dohodnutí že skončia niekde do 3 % aby ľudom zatreli oči.
    Nuž a a oči nám ani zatierať netreba, však sme všetci akoby slepí, hluchí, poslušne čušíme, síce v tichosti šomreme ale aj tak len čakáme………. dokedy a načo ?
    Prišlo NOE, s ním šanca konečne niečo zmeniť a prestúpiť s ,,Titanicu na záchranný čln ” a napriek tomu veľa ľudí váha a čaká či sa Echoz predsa len nerozhýbe. Myslím že naoko áno, ale len natoľko a tak aby si nepohneval EPH. Veď na všetkých stretnutiach s ľudmi zdola sa ECHOZáci oháňali len tým čo obhájili a uchránili.
    Nič navyše, nič čo by dávalo šancu veriť že sa to tu zlepší.
    Ak sa nezomkneme a neozveme sami ECHOZ to za nás neurobí, aspoň nie k našej spokojnosti.
    Alebo sme naozaj spokojní ???

  12. Ja

    No a presne preto už netreba na nič čakať a prestúpiť k NOE nech ECHOZ cíti ako sme s nimi spokojný … banda jedna ….

  13. admin Post author

    Suhlasim s Vami pan kolega, my sme otvoreny k spolupraci, ale druha strana robi vsetko preto aby nam znemoznila vstupovanie do KV a nie len to, tymto ich postojom neskodia len nam ale aj zamestnancom SSE a to vedome. Co je na zamyslenie je ake hodnoty ma, tato takzvana odborova organizacia, co je pre nich prioritou ? Zisk, monopol ???

  14. ...

    Správne hovoríte. Predtým sa bili do pŕs s tým, že budú požadovať minimálne dvojciferné zvýšenie TT a zrazu z ničoho nič 5%? Však je to výsmech. Mám pocit, že si o nás skutočne myslia, že sme len hlúpe “ovce”, ktoré sebou nechajú manipulovať… Kto je prosím vás s ECHOZ spokojný? Pán Blahák by si mal najskôr u p. Pištíka zistiť, ako to v skutočnosti je a až potom hovoriť. Nemali by ste ale medzi sebou bojovať. Potom to pre zamestnancov nedopadne dobre. Spoločne by ste vedeli presadiť viac. Zamestnanci potrebujú odbory, ktoré sa za nich budú vedieť postaviť. Naše platy stagnujú už niekoľko rokov, no ceny všetkého sa len zvyšujú. Myslím si, že presadiť 5% navýšenie je minimum, ktoré ledva-ledva pokryje zvyšujúce sa ceny potravín a preto je nedostatočné. Zamestnanci SSE boli kedysi hrdý na svojho zamestnávateľa no teraz sa všetko mení 🙁

Pridaj komentár