Plat elektrikára v SSD

Nedávno sme sa stretli s reakciou našej pani upratovačky (ktorej prácu si nadovšetko vážime, niekedy ju aj ľutujeme, hlavne keď prídu chlapi z terénu špinaví od blata až po uši), nedávno vyhlásila pamätnú vetu, “ja som si myslela, že vy zarábate 2500 Eur” :D, úsmevné …

Tak si poďme vyhodnotiť situáciu v Stredoslovenskej energetike ako takej, pretože nezasvätení nie sú v obraze. Začnime hneď s CORE zamestnancom spoločnosti, elektrotechnikom. Nástupný plat podľa aktuálne podpísanej PKZ (podpísal ZO ECHOZ SSE) je čuduj sa svete 673 Eur (na kilometre vzdialené od 2500 Eur), pozor je to nástupný plat odborne vzdelaného zamestnanca s platnými paragrafmi, samostatného elektrotechnika par. 22 podľa vyhl. MPSVaR SR č. 508/2009 Z.z.

Za tento skvelý nástupný plat nesie zodpovednosť ZO ECHOZ SSE a.s. samozrejme v spolupráci so zamestnávateľom (51% Ministerstvo hospodárstva SR, 49% EPH- energetický prúmyslový holding – POZOR máme tu výhodnú privatizačnú zmluvu, majoritný akcionár, t.j. Slovenská Republika, teda občania republiky nemajú nad vlastnou firmou manažérsku kontrolu, kto by takúto blbosť podpísal?

Za posledných 8 rokov dokázal ECHOZ SSE toho dosť, hlavne stratiť, za posledných 8 rokov bačovania nám dokázal zdvihnúť tarifu elektrikára v priemere o 25% (150Eur). Niekto si možno povie, to nie je až také zlé, avšak v porovnaní s priemerným zhodnotením platov v segmente distribúcia, je to voči 426Eur pomerne malá čiastka, ktorá prioritne kopírovala infláciu. Výsledkom snaženia ZO ECHOZ SSE je 64% nižšie priemerného navýšenia voči celoslovenskému priemeru. ĎAKUJEME.

Keďže byť elektrotechnikom je také lukratívne, na posledné výberové konanie sa v Lučenci prihlásili až 3 uchádzači (dvaja z nich nemali platné vyhlášky J), ale to nebolo jediné voľné pracovné miesto v LC. Zamestnávateľ hľadal ešte pracovníka na administratívnu činnosť (“archivátor tankovacích bločkov”) na tú sa prihlásilo cca 100 uchádzačov. Zamestnávateľovi týmto GRATULUJEME, obsadil obe PP.

Týmto chceme vyzvať všetkých elektrotechnikov na strednom Slovensku, aby posielali svoje žiadosti o pracovné miesto do SSD. Chýba nám cca 500 kolegov.

Perlička … aktuálna ponuka od ZSD..

https://www.profesia.sk/praca/zapadoslovenska-energetika/O3877314

ZSD ponúka

  • Výška základnej mzdy je stanovená na úrovni 900 – 1100 EUR
  • Osobný účet/finančné prostriedky určené na vašu regeneráciu 1050 EUR brutto ročne
  • + 20 % výkonnostná odmena
  • náborový príspevok vo výške 1200 EUR brutto
  • regionálny príspevok vo výške 150 EUR brutto mesačne